Creatief onderwijs 

Laat maar Leren is onderdeel van de Stichting Beeldend Onderwijs; een non profit organisatie ter bevordering van cultuureducatie. Onze missie lees je hiernaast.

Laat maar Leren biedt twee methodes:

* Laat maar Zien, de methode voor beeldend onderwijs
* Laat maar Lezen, de methode voor creatief schrijven

Beide methodes hebben dezelfde uitgangspunten, gebaseerd op de procesgerichte didactiek.

Laat maar Leren spreekt tot de verbeelding

Kinderen zijn uniek. Ze willen onderzoeken en ontdekken, eigen beelden en ideeën ontwikkelen. Die drukken ze op een creatieve manier uit in verhalen, tekeningen, bouwsels, klanken en beweging. Ze willen hun producten laten zien en er trots op kunnen zijn. Dat geeft ze zelfvertrouwen. Als leerkracht wil je er alles aan doen om deze verbeelding te stimuleren. Met Laat maar Leren geef je kinderen die mogelijkheid.

Vaardigheden van de 21e eeuw

Creativiteit, probleemoplossend vermogen, samenwerken en communicatie. Dat zijn de skills die kinderen in een snel veranderende samenleving nodig hebben. Met Laat maar Leren ontwikkel je deze vaardigheden bij je kinderen. 

Stimuleren van creativiteit

Het stimuleren van creativiteit bij kinderen staat bij Laat maar Leren centraal. Dat vereist een precieze mix van uitdaging, informatie in woord en beeld en variatiemogelijkheden. Laat maar Leren biedt jou die cocktail, door lessen aan te bieden volgens de procesgerichte didactiek. Deze didactiek beschrijft op een heldere manier hoe vormgeven van tekst en beeld in zijn werk gaat en met welke lesopbouw je het creatieve proces kunt stimuleren. Laat maar Leren sluit daarmee aan bij de huidige visie op creatief leren. Bekijk het leerplankader van SLO over kunstzinige oriëntatie.

Hoge kwaliteit van de lessen

Laat maar Leren biedt onderbouwde lessen die aansluiten bij de huidige visie op creatief onderwijs. Daardoor is Laat maar Leren een belangrijke bouwsteen voor cultuureducatie met kwaliteit.

Prikkelende beelden en vragen 

Kinderen laten zich graag boeien. Met een film- of geluidsfragment, foto of verhaal verwonder je kinderen. Onderwerpen gaan zo voor ze leven en krijgen meer betekenis. Dit materiaal hoef je niet meer zelf te zoeken, want een les van Laat maar Leren start altijd met boeiende beelden en prikkelende vragen.

Laat maar Leren is informeren en variëren

Kinderen hebben informatie nodig om ze aan te sporen tot onderzoek. Gevarieerd (beeld)materiaal zet ze aan het denken. Daarmee laat je zien en lezen hoe je kunt variëren, experimenteren en hoe problemen ‘kunnen’ worden opgelost. Met Laat maar leren stimuleer je onderzoek en variatie.

Alle lessen krijg je kant en klaar op je digibordje

Als leerkracht wil je hoogwaardig onderwijs bieden, maar je hebt weinig voorbereidingstijd. Laat maar Leren biedt daarom complete lessen die met één druk op de knop op je digibord verschijnen.

Mijn Leerlijn maakt teamwork van cultuureducatie

Als leerkracht wil je onderwijs op maat maken. Onderwijs dat is toegesneden op ‘jouw kinderen’ in ‘jouw school’. Dit onderwijs kun je het beste zelf samenstellen. Met Mijn Leerlijn, de nieuwste tool van Laat maar Leren, gaat dat heel eenvoudig. De lessen van Laat maar Zien en Laat maar Lezen sleep je online naar je eigen leerlijn. Samen met je collega’s werk je zo aan een doorlopende leerlijn cultuureducatie.

Aanbevolen door leerkrachten

Ruim 1000 basisscholen en meer dan 80% van alle Pabo’s maken al gebruik van Laat maar Leren.

Terug naar boven
© 2017 Stichting Beeldend Onderwijs

Van werken van beeldend kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2012