Prijsuitreiking op Hogeschool Fontys

Op dinsdag 26 maart j.l. bezochten Mech Benjaminsen en Jos van Onna de Fontys Hogeschool in Tilburg voor het uitreiken van de studenten Laat maar Zien prijs.
Anne Marie van der Zande, studente verkorte deeltijd, nam de prijs met trots in ontvangst.

Winnende resultaten toegelicht door Mech Benjaminsen.
Winnende resultaten toegelicht door Mech Benjaminsen.

De klas van Anne Marie werd overvallen tijdens een tutoruur. Studenten waren bezig met het nadenken over visie en uitwerking van de ideale school. Goed om te zien hoe gedreven studenten daarmee aan de slag zijn. Het leggen van een link naar de rol van beeldend onderwijs in die visie kon niet achterwege blijven.

De winnende resultaten kwamen van de les ‘Utrecht in kaart’ voor groep 7-8. Anne-Marie had de les prachtig naar haar hand gezet. In plaats van Utrecht ging het over Den Bosch, waar ze met de kinderen een stadswandeling had gemaakt en de les zo gebruikte voor totaalonderwijs. Een prachtig voorbeeld van hoe een Laat maar Zien les kan worden ingezet bij thematisch werken.

Wil je ook meedoen aan de prijsvraag? Kijk bij de wedstrijdvoorwaarden.

Jos van Onna motiveert de keuze voor de winnaar.
Jos van Onna motiveert de keuze voor de winnaar.

Terug naar boven
© 2017 Stichting Beeldend Onderwijs

Van werken van beeldend kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2012